Με δικά μου λόγια

Το όνομά μου είναι Σοφία Μαρία Βασιλικού και εξασκώ το επάγγελμα της συμβουλευτικής ψυχολόγου από το 2002 (άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος με αριθμό πρωτοκόλλου 24/34411). Δουλεύω ιδιωτικά σε γραφείο στο κέντρο της πόλης ενώ παράλληλα εργάζομαι και σε μία δομή επαγγελματικής κατάρτισης ατόμων με νοητική υστέρηση από το 2003.

Στο διάστημα από το 2002 έως τώρα έχω συνάψει διάφορες επαγγελματικές συνεργασίες.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι ήμουν επιστημονικός συνεργάτης του City liberal studies για αρκετά χρόνια, αρχικά ως η βασική σύμβουλος του πανεπιστημιακού συμβουλευτικού σταθμού και τα 2 τελευταία χρόνια έχοντας τον ρόλο του επιβλέποντα σε άλλους ψυχολόγους που δούλευαν στον συμβουλευτικό σταθμό.

Επίσης έχω συνεργαστεί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης για 2 χρόνια κάνοντας σεμινάρια για μονογονεικές οικογένειες.

Αναφορικά με την εκπαίδευσή μου, τελείωσα το τμήμα ψυχολογίας, στη Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανα δύο μεταπτυχιακά πάνω στον τομέα της συμβουλευτικής ψυχολογίας σε πανεπιστήμια της Αγγλίας (Manchester, Durham).

Αργότερα εκπαιδεύτηκα στη γνωστικό-αναλυτική ψυχοθεραπεία από την Ελληνική Εταιρία Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας και απέκτησα τον τίτλο της γνωστικό-αναλυτικής ψυχοθεραπεύτριας

Τέλος εκπαιδεύτηκα και στην χρήση συμβουλευτικών δεξιοτήτων μέσω διαδικτύου (Certificate on online counseling skills) .

Αυτή τη στιγμή προσφέρω θεραπεία σε εφήβους και ενηλίκους και κάνω συμβουλευτική γονέων.

Καταθέτοντας την προσωπική μου εμπειρία, στη διάρκεια των 12 χρόνων από τότε που ξεκίνησα να εργάζομαι γνώρισα πολλούς ανθρώπους με διαφορετικά προβλήματα, ανάγκες και επιθυμίες. Αν και δεν φαίνονται πουθενά και σε κανένα επίσημο βιογραφικό οι ίδιοι υπήρξαν μια αστείρευτη πηγή καλοσύνης, γνώσης, σοφίας, αντοχής, υπομονής, δύναμης και με βοήθησαν στην εξέλιξη μου όσο ελπίζω να τους βοήθησα και εγώ. Αποτελούν το κίνητρο για να συνεχίσω αυτό που κάνω και για να προσπαθώ να γίνομαι συνεχώς καλύτερη!