Συμβόλαιο συνεργασίας

Συμβόλαιο συνεργασίας για διαδικτυακές συνεδρίες
 
Θέματα απορρήτου και ασφάλειας
Ο υπολογιστής μου έχει κωδικό πρόσβασης, χρησιμοποιείται μόνο από εμένα και βρίσκεται στο γραφείο μου. Αν έχεις κάποιο πρόβλημα ή απορία σχετικά με τη ασφάλεια της μεταξύ μας επικοινωνίας μέσω του διαδικτύου, μπορώ να σου αποστείλω περαιτέρω πληροφορίες (π.χ. αν μοιράζεσαι τον υπολογιστή με άλλους και αυτό σε ανησυχεί ή δεν γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιήσεις κωδικοποιημένα μηνύματα κτλ.)

Το περιεχόμενο των συνεδριών μας είναι απόρρητο. Αυτό σημαίνει  πως ό,τι γράφουμε μεταξύ μας θα φυλάσσεται στον υπολογιστή μου σε ένα φάκελο με κωδικό, τον οποίο μόνο εγώ θα μπορώ να χρησιμοποιώ. Επίσης συχνά αλλάζω τον κωδικό πρόσβασης, ώστε να μπορώ να περιορίσω στο ελάχιστο τα όποια προβλήματα μπορούν να προκύψουν σε θέματα ασφάλειας.

Προκειμένου να διαφυλαχτεί η ανωνυμία σου και το απόρρητο, είναι σημαντικό και προτιμητέο να μην συναντιόμαστε ή γράφουμε εκτός του θεραπευτικού μας πλαισίου π.χ. αν βρεθούμε σε άλλους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης  ή αν έχουμε blog. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε τις θεραπευτικές μας συνεδρίες ως τον βασικό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ μας. Παρ΄όλ΄αυτά,  αν κάτι δεν σου είναι ξεκάθαρο ή/και έχεις κάποιες άλλες ιδέες, μπορείς πάντα να τις εκφράσεις ελεύθερα.

Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις στη χρήση του απορρήτου. Συγκεκριμένα αν θεωρήσω ότι βρίσκεσαι σε κίνδυνο (π.χ. αυτοκτονική απόπειρα) ή άλλοι κινδυνεύουν από εσένα (π.χ. κακοποίηση), έχω νομικά το δικαίωμα να «σπάσω» το απόρρητο. Αν είναι δυνατό θα σε ενημερώσω για αυτό, αλλά μπορεί να υπάρξουν περιστάσεις όπου νομικοί λόγοι με εμποδίζουν να το πράξω.
 
Πώς μπορούμε να δουλέψουμε μαζί διαδικτυακά
Δουλεύω χρησιμοποιώντας είτε απευθείας διαδικτυακή συνομιλία (chat), είτε διαδικτυακά γράμματα (e-mails), είτε video (Skype). Μπορείς να επιλέξεις τι λειτουργεί καλύτερα για εσένα και τις ανάγκες σου.

Η τιμή διαφέρει αναλόγως με την επιλογή και κυμαίνεται στα 25 ευρώ ανά email (αν επιλέξεις τα e-mails) και στα 30 ευρώ εάν επιλέξεις το chat ή το Skype . Μπορείς να διαλέξεις να πληρώσεις μέσω διαφορετικών συστημάτων, όπως μέσω τραπεζικής μεταφοράς (όπου είναι αυτή εφικτή), ή μέσω PayPal και η πληρωμή γίνεται πάντα προκαταβολικά. Μπορούμε να δούμε τι είναι πιο κατάλληλο για εσένα, αφού έχουμε αποφασίσει να συνεργαστούμε μαζί.

Αν αποφασίσεις να έχουμε συμβουλευτικές συναντήσεις χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά γράμματα (e-mails), τότε μπορείς να στέλνεις γράμματα όταν επιθυμείς (με βάση τον αριθμό που έχουμε προσυμφωνήσει) και εγώ θα σου απαντώ μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Είναι καλύτερο να μου αποστείλεις ένα ηλεκτρονικό γράμμα τη φορά, αλλά αν χρειάζεται να προσθέσεις κάτι, μπορείς να στείλεις και δεύτερο, εγώ όμως θα σου απαντήσω στις περισσότερες περιπτώσεις στέλνοντάς σου ένα και όχι περισσότερα γράμματα. Επιπλέον θα σου στέλνω μια επιβεβαίωση ότι έχω λάβει τα γράμματα σου. Θα ήταν βοηθητικό αν έκανες και εσύ το ίδιο, ώστε να γνωρίζουμε και οι δυο ότι δεν έχουμε χάσει κάτι από την μεταξύ μας επικοινωνία.

Θα ονομάσω τα ηλεκτρονικά γράμματα θεραπευτική συνεδρία 1, θεραπευτική συνεδρία 2 κτλ. έτσι ώστε να έχουμε μία καταμέτρησή τους και να μην μπερδευτούμε. Αν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν έχω κάποια επικοινωνία από μέρους σου, μετά από δύο μέρες θα σου ξαναστείλω το γράμμα μου και αν συνεχίζω να μην έχω κάποια επιβεβαίωση ότι το έχεις λάβει, ή μια απάντηση, θα θεωρήσω ότι επιθυμείς να ολοκληρώσεις τις συμβουλευτικές μας συνεδρίες. Αν βέβαια αισθανθείς ποτέ έτσι, θα το εκτιμούσα αν με ενημέρωνες  εκ των προτέρων για αυτό και  αν μου έλεγες πώς αισθάνεσαι.

Δεν μπορώ να σου προσφέρω βοήθεια σε περίπτωση κατεπείγοντος, όπως στη διαχείριση κρίσεων, αλλά μπορώ να σου προμηθεύσω το τηλέφωνο οργανισμών που μπορούν να σε στηρίξουν σε περίπτωση που χρειάζεσαι άμεση βοήθεια.
 
Θέματα τεχνολογίας
Τέλος-και εξίσου σημαντικό- η χρήση της τεχνολογίας για τις συμβουλευτικές συνεδρίες μας  εμπεριέχει και τον παράγοντα του απρόσμενου. Για αυτόν τον λόγο θα σου δώσω το κινητό μου τηλέφωνο, ώστε σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή δυσλειτουργία να μπορείς να με ειδοποιήσεις μέσω sms. Θα το εκτιμούσα αν θα μου έδινες και εσύ μια εναλλακτική επιλογή επικοινωνίας, ακριβώς για την περίπτωση που ίσως εγώ συναντήσω κάποιο τεχνικό ή άλλο πρόβλημα.
 
Τι κάνουμε μετά
Όταν διαβάσεις αυτό το συμβόλαιο και δεν έχεις κάποια άλλη ερώτηση στείλτο μου πίσω μέσω e-mail, τσεκάροντας στο ειδικά διαμορφωμένο πεδίο στο τέλος του την επιλογή «Συμφωνώ» Αυτό θα σημαίνει ότι το έχεις κατανοήσει και αποδεχτεί και τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε θεραπευτικά μαζί.

Ελπίζω να μην ήταν κουραστικές όλες αυτές οι πληροφορίες και θα χαρώ να συνεργαστούμε.

 

Συμφωνώ

Με ειλικρινείς χαιρετισμούς
Σοφία Μαρία Βασιλικού

Print Friendly, PDF & Email